maanantai 15. heinäkuuta 2013

Motoristit eivät vilkuta, vaan jalattavat

Sen verran heitän tekstiä kehiin erona Suomeen ja Ranulandiaan, että saa jotain juttua aikaiseksi:

Nimittäin, Ranskassa mopoilijat eli motoristit eivät käytä vilkkua vaan jalkaa! Jalalla osoitetaan ohittaminen ja muut vastaavat manööverit. Sen lisäksi en ole nähnyt yhtään paikallista motaria huomioliiveissä. Ainoastaan saksalaiset näyttävät käyttävän niitä, ja toki suomalaiset, mutta eiväthän ne sentään tänne eksy.

Avoauton hyvä puoli on muuten se, että ollaan aika lähellä motareita. Kuullaan heti, jos joku on vieressä ja tuuli tuivertaa samaan tyyliin: Tytöillä on nykyään erityiset autohatut, joissa on kiristettävä nyöri leuan alle. Pysyy hatut päässä ja sitten voi vaan nukkua. Näyttää risteyksessä hullulta, kun kaksi tyttöä vetää sikeitä päät hulluissa asennoissa samaan aikaan, kun isi ja äiti luukuttaa MFM:ltä parhaita ranuhittejä! Jotenkin avoautolla ajaminen tuntuu muutenkin sellaiselta, että ei ihan ujoimman kannata tulla kyytiin. Avo-Mini, jossa takaistuimilla kaksi vaaleata tyttöä, hatut päässä munakuppi-istuimissaan herättää hämmentävästi huomiota, kun ajelee hiljakseen rantabulevardeja. Eikä isin punainen pää tietysti erotu ollenkaan... Oikeastaan ainoastaan Miia näyttää kuuluvaan kuvaan, koska hää on sen verran ruskettunut muihin verrattuna!

Mutta lämmintä on, joten nyt nautitaan. Sisällä kuitenkin alkaa olemaan liian kuuma, eli tänään kauppaan katsastamaan tuulettimia. Nukutaan jo kolmatta yötä olohuoneessa perhepedissä, kuten tehtiin Kolsarin kellarikerroksessakin aikoinaan... Toisaalta Suomen helteet kesti kaksi päivää, täällä saattaa mennä pari kuukautta tässä 30-asteen peruslämmössä: Lämpötila ei laske yöksi, kuin muutaman asteen! Se on sitä isoiskämön kuuluisaa linnunmaitoa, mitä saa terassillakin illalla nauttia. Mutta se on kyllä parasta. Luultavasti juuri iltalämpö on se, miksi suomalaiset painavat etelään, vaikka kesä se on Suomessakin.

-nv-

1 kommentti:

  1. Varmaan mahtava ilmestys tuo teidän perheen avoautoilu. Luulevat muut, että sulta on tukka lähtenyt ajoviimassa. Ranskassa luulisi lasten nukuttamisen olevan autossa kokonaan kielletty.

    VastaaPoista