maanantai 29. huhtikuuta 2013

Lomakausi vaihtelun vuoksi

"Peililtä..."
Taas ne alkoivat, nimittäin lasten koululomat. Tällä kertaa kyseessä on kevätloma ja edessä on jälleen kaksi viikkoa laatuaikaa lasten kanssa. No Fanni meni kuitenkin tänään Maison des Enfantille eli lastentalolle, jossa järjestetään lasnoille ohjelmaa maksua vastaan. Hää menee sinne vielä huomennakin, mutta harmittavasti pikkusiskoa ei huolittu mukaan iän takia. Mutta pitää adaptoitua paikalliseen järjestelmään ja onhan se helppoa, kun ei varsinaisissa päivätöissä olla kumpikaan. Muussa tapauksessa pitäisi kyllä jo olla metsästämässä muitakin palveluntarjoajia. Kouluista vielä sen verran, että nyt se on virallisesti edessä tytöille syksyllä koulujen vaihto. Fannille Albert Barraud ja Fionalle Rue Naujac.
Nyt on muuten jalat pikkaasen jäykkinä ja paikat ruvella. Vietin viime viikonlopun Blois'issa, missä järjestettiin Ranskan kolmosdivarin Ultimaten mestaruustaiston toinen kierros. Pirullisen rankka viikonloppu, ja vieläpä ihan lähestulkoon ilman alkoholia. Ruuan kanssa toki viinit ja muutama apéró lauantain matsien jälkeen. Mutta nukkuminen muovisessa Premiere Classe-hotellissa kahden pelikaverin kanssa ei ole varsinaisesti sama asia, kuin oma sänky kotona. Ja toki oli omat sängyt kaikilla, mutta silti aika ahtaat tilat olivat. Siihen päälle kauhee väsy matseista ja silti ei meinannut uni tulla. Olo oli kuin alokastuvassa, kun ei oikeen tiedä mitä tässä tekee ruumintoimintojen kanssa ja niin edelleen. Mutta pelaaminen oli kohtalaisen hauskaa. Hauskaa olisi ollut, jos vain perkules oppisin noita taktiikoita paremmin. Kiva olla joukkueen ikämiehenä ja kaikkein pahiten hukassa! No, voitettiin kuitenkin lauantaina kaikki matsit ja sitten tiistain otettiin taas vastapainoksi pataan kaikissa matseissa. Ranskan suuntaan joskus eksyville voin lämpimästi suositella Blois'in kaupunkia: Upea historia ja upea kaupunki joen rannassa.

33toursin kakkosjoukkue: Face B

Tässä on ollut vähän kiireitä tuolla työrintamalla, kun olen työstänyt markkinatutkimusta ja vieläkin siihen liittyvät asiat ovat olleet plokaamisen esteenä. Ja olihan meillä vieraitakin, kun Ann-Karin ja Mikko olivat käymässä. Vietettiin porukalla mukavia hetkiä ja kiitos tuliaisista.

Siitä keittiönkaapista "selvisi" silloin pari viikkoa sitten se, että me ollaan lastattu kaappia liiaksi, koska se oli kiinnitetty ruuveilla kipsilevyyn. Olisihan pitänyt tietää sen olevan paikallaan ilman koolauskiinnitystä. Vakuutusasiantuntija oli kaikessa asiantuntijuudessaan todella pätevän oloinen ja varmasti tietää nämä asiat kuin omat taskunsa: Nimittäin, keittiöön saapuessaan tämä nainen kysyi minulta liesituulettimen päällä olevasta kaapista, että tämäkö on se tippunut kaappi. Sanoin siihen, että "Non, Madame. C'est là." ja osoitin 45 astetta oikeaan, missä seinässä on edelleen reiät repeytymisistä ja muista vaurioista. Sillä pohjalla oli sitten fiilikset jo kunnossa, kun aloitettiin asiaa käymään vielä isommalla porukalla läpi. Lopputuloksena kuitenkin hommaa ei oikein voitu meillekään sysätä, koska kiinnityksestä löytyi epäselvyyksiä. Vakuutusyhtiöt hoitavat hommaa nyt keskenään ja luultavasti tasaavat vaurioista koituneita kuluja. Korjauksestakin puhuttiin, mutta epäilen sen tapahtumista ainakaan ennen syksyä, ja sen muuten maksaa vuokraisäntä. Mitä tulee korvaukseen astioista, niin odotellaan nyt... Mutta kattoikkuna on muuten nyt vaihdettu: Toimii kaukosäätöisesti moottorilla ja sulkeutuu sateella itsekseen!

Eihän noita nää, eihän...
Siinä näitä Ranulandian kuulumisia. Potkulaudalla mennään enenevässä määrin ja joella on kiva käydä katselemassa isoja risteilijäaluksia, jotka täpärästi mahtuvat uuden nostosillan kannen alta.

Loppuun vielä sekalainen lajitelma kuvia eri tilanteista:
Viini kasvaa ja kehittyy Bourg'ssa
Bourg'in linnakkeet
Ranskalainen ystäväperhe (Ioanit) ja Fionava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti