lauantai 9. helmikuuta 2013

Peräkärryllä ikeaan...

Tänään oli suuret suunnitelmat päästä hevoskisoja katsomaan, mutta sade teki tepposet matkan varrella. Kärry pyörän perässä kulkee hyvin ja tytötkin viihtyvät vaunussa kypärät kupoleissa varsin mallikkaasti. Eikä sadekaan heitä kastele, mutta kastelee kuitenkin vanhemmat... Pieni eksyminen matkalla vielä päälle ja saakuranmoinen kiroilu isillä päällä: Ei enää auttanut, kuin unohtaa horssit ja vaihtaa kurssi kohti Ikeaa. Siellä ainakin on lämmintä ja edullista ruokaa tarjolla..

Bordeaux'n Ikea oli juuri avattu remontin jälkeen ja meno oli sen mukaista lauantain lounasaikaan. Jonot 50 metrin luokkaa ja lihapulliakaan ei saanut määrämuodossa (10, 15, 20), vaan aikuisten ja lasten annoksina (=aikuisten annos suomalaiselle miehelle liian pieni!). Mutta laadukasta porvoon lankkua oli kuitenkin tarjolla 1,90 hintaan annoksen rinnalle. Ja olihan mukana vielä pari tonitsia kaffen kera. Meitin saksalainen ystäväperhekin tuli paikalle, joten ihan kivaa loppujen lopuksi oli. He olivat autollaan käyneet jo horssit tarkastamassa ja suosittelu oli, että kotiinpäin jos ei sada. Ja eihän se sada, kun sisällä ollaan. Mutta kyllä satoi, kun pyörille saakka taas päästiin: Aivan takuuvarmasti ollaan ainut laulava Trappin perhe, eiku suomalainen kaikissa säissä kypärät päässä pyöräilevä hermoperhe näillä leveysasteilla.

Kotiin kuitenkin lopulta päästiin ja korjasin vielä pyörästäni reissun päätteeksi vaihteet ja jarrut. Tai jarruja en voinut korjata, kun palat ovat vaihtokunnossa... Peräkärry on toimiva systeemi, mutta vaatii kuljettajalta todellista tarkkaavaisuutta, onneksi Pordoo on kuitenkin pyöräilijöiden kaupunki.

Huomenna lähdetään kokeilemaan kärryn lenkkeilytoiminto, eli etupyörä ja työntöaisa kiinni ja menox. Toivottavasti ainakin joenrannalta paluu on helpompaa kuin totuttu kiukkukävely, josssa toinen huutaa kotiinkantamista (tai vaatii saada kävellä autotiellä omaan tahtiin) ja toinen jäätyy paikalleen uhoten jäädä sijoilleen, eikä ikinä enää halua olla meidän vanhempien kanssa missään tekemisessä...

Fiona sai matkalta vielä kolmipyöräisen potkulaudan ja isikin tilaa omansa kevääksi: Tulee uusi aikuisten malli jousituksella ja kunnon alumiinirungolla Decathloniin ensi kuussa. Ja Ultimate-seuran ansiosta saan vielä 10-rossan alennuksen ostoistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti