tiistai 14. toukokuuta 2013

Ranskalaisista vakuutusyhtiöistä

Ihan ensimmäiseksi varoituksen sana kaikille, joilla on haaveita muuttaa ulkomaille ja oma historia koostuu työsuhdeautolla ajamisesta: Kannattaa harkita todistuksen hankkimisesta siitä, että olet ajanut firman autoa ja ilman vahinkoja vieläpä. Muussa tapauksessa on todella haastavaa todistaa, että olet vastuullinen kuski, et aloittelija enää esim. 37-vuotiaana ja ei kolarointia. Ilman ko. todistusta sinut katsotaan juuri kortin saaneeksi, ja sillä ei ole mitään tekemistä ajokortin saamispäivän kanssa.

Jos taas olet ajanut omalla autolla viimeiset vuodet, varaudu todistamaan aukoton vakuutushistoriasi jollain tavalla. Eli käytännössä todistuksella vakuutusyhtiöstäsi, että onnettomuuksia ei ole lähihistoriassa. Ja tietysti kannattaa kääntää kaikki edelliset ranskaksi, jos tänne aikoo tulla...

Mutta tässä tosiaan ollaan käytettyä autoa ostamassa ja siihen liittyy aika paljon kaikkea: Miten maksaa myyjälle luotettavasti siten, että minä tiedän saavani auton ja hän tietää saaneensa rahat? No ei ainakaan niin kuin tehtiin tuossa vuodenvaihteessa pohjolassa, että myyjä ja ostaja kohtaavat ja siinä samassa siirretään nettipankein rahat. Ai miksei, nokun rahansiirrot ottavat täällä aikaa 48h.

Entäs shekit, voinhan aina kirjoittaa shekin... No niin voi, mutta milläs takaat sen, että rahaa on tilillä? Et mitenkään, vaan sitten tilataan maksullinen pankkishekki, jossa pankki takaa minulla olevan kyhnyä tilillä lupaamani summan verran. Tai sitten on tietysti käteiskauppa, mutta eiköhän sen aika ala olla ohi jo.

Nyt odotellaan entiseltä työnantajaltani em. kaltaista todistusta ja katsotaan sitten minne autovakuutuksen hinta asettuu. Torstaina pitäisi olla auton täällä, mutta sitä varten tarvitaan sitten se pankkishekki. Rahaa sentään on varattuna, mutta byrokratian kanssa menee vielä tovi... Niin ja rekisteröintihän lienee sitten oma seikkailunsa, mutta palaataan siihen ja muutenkin tähän autoasiaan myöhemmin tällä viikolla.

Vakuutuksista vielä sen verran, että saatiin nyt 250 euroa korvausta vuodenvaihteesta katon vesivahingosta vaikkei meille tullut siitä mitään vahinkoa. Katsotaan vaatiiko joku meiltä nuo rahat siihen, että tänne tulee maalari ja siistii vielä vahingot. Keittiön kaapin suhteen tilanne taas on auki, mutta uskon meidän saavan syksyllä uuden kaapin ja korvauksenkin. Minkä verran ja minkä kaapin, ovatkin sitten jo todella mielenkiintoisia kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti