keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tapahtumia riittää, kesä kateissa...


Taas on aikaa kulunut viimeisestä päivityksestä, mutta niin kiirus on ollut ettei edes partaa ole ehtinyt raakata. Nyt on kuitenkin lomalaisen näköinen mies taas ihmisen näköinen, ainakin jos asiaa mitataan parran ja hiusten siistimisellä. Ja koneen ääreenkin vääntäydyin, kun kotona on rauhallista Miian ja tyttöjen ollessa tapaamassa yhtä paikallista, suomalais-ranskalaista perhettä Bouscatin puolella ja ulkona taas vaihtelun vuoksi tulee vettä. Vaihtelu tarkoittaa sitä, että puolen tunnin välein uusi saderintama pyyhkäisee tästä ylitse... Ja tätä on nyt jatkunut kolmatta päivää.


Fanni puussa Pouliguenissa,
Bretagnessa.
Eikä tässä oikeasti mitään kiirettä ole ollut, mutta sain viime viikolla kuulla työni jatkosta ja sen suhteen on pitänyt tehdä vähän ajatustyötä. Minähän olen viime kuukaudet työstänyt markkinakartoitusta yhdelle suomalaiselle firmalle ja kartoituksen nyt päätyttyä ei ole jatkoa luvassa. Tilanne ei johdu kartoituksen tuloksista tai meikäläisestä, vaan täysin muista, normaaleista yritysmaailman realiteeteista.

Nyt on siis aika miettiä uudemman kerran, että mitä kesän jälkeen keksisi itselleen tekemistä. Luultavasti pitää laittaa muutama työhakemus kehiin, mutta ehkä jonkin oman jutun toteuttaminen olisi kuitenkin mielenkiintoisempaa, ideoita ainakin on hihassa ja muutama juttukin jo selvittelyasteella... Itse kesähän on täällä täysin kateissa ja webosfäärin antamien tietojen mukaan se ei ole Keski-Eurooppaa lähelläkään. Sehän on Suomessa ilmeisesti, vai olenko ymmärtänyt väärin? Tässä ei oikeen nyt enää liioitellakaan, sillä Bretagnesta viime viikolla palattuamme oli pakko laittaa patterit takaisin päälle, kun alkoi olla makkareissa niin turkasen kylmä. Kyllä me tietysti muutaman viikon pärjäämme vilposemmassakin kelissä, mutta ikävä juttu suomalaisille vieraille, jotka mahdollisesti laskeutuvat lämmöstä vilpoisuuteen. (Bretagnessa merivesi muuten oli 13 astetta!). Ensi viikollahan on luvassa Voivalan väki, siis Miian sisko perheineen. Tervetuloa lämpimästi, luvassa härskejä juttuna ainakin, niistä Miian sisko on tunnettu. Ja toivotaan, että naiset pääsisivät ainakin kerran autoajelulle ilman kattoa!

Beneteaun yksityyppiveneet, jotka suunniteltu
tätä kisaa varten.
Mitä tulee otsikkoon, niin tapahtumia täällä ainakin riittää. Parhaillaan joen ranta on täynnä purkkareita ja muuta oheistapahtumaa, kun on menossa Fête le Fleuve eli Virtain juhla. Se tarkoittaa samalla myös, että kuuluisa yksinpurjehdustapahtuma, Solitaire de Figaro starttaa viikonloppuna muhkeiden pileiden saattelemina ja ilotulitusten saattelemina. Lisäksi kiinnittyneenä on monien tuntema meksikolainen koululaiva, S/S Cuauhtemoc. Tässä vielä tapahtuman sivulle, josta saa hyvän käsityksen joenrannan tapahtumista: http://www.bordeauxfetelefleuve.com/fr/programme/animations/escalecuau.html Joskin itseäni kiinnostaa enemmän tuo Flamant, mutta molemmissa on vierailtava. Lisäksi männä viikolla oli Bordeaux'n kansainväliset messut ja kyllä oli messuilla kokoa ja näköä, joskin tyttöjen kanssa päästiin lähinnä sinne pomppulinnapuistoon. Messuille pääsi muuten ulkomaalaiset ilmaiseksi, kunhan näytti passia. Aika erikoista, Helsingissä vastaava nostaisi kyllä tasa-arvokeskustelun! Eikä siinä vielä kaikki, Jardin Public oli lauantaina pelitapahtuman pitopaikkana: Hienoja variaatioita suomalaisesta fortunasta oli kokeiltavissa muiden lautapelien rinnalla!

BDX'n Suomi-Saksa-Ranska-seuran tyttöjä ja naisia... 
Muita tapahtumia ovat Roland-Garros Pariisissa ja tätä kirjoittaessa odottelen ottelun alkamista television välityksellä: Pääkentällä Ranskan tunnetuin Kinder-patukoiden mainostaja eli Willfried Tsonga saa vastaansa Topi Sukarin oman pojan eli Niemisen Jarkon. Ranskan avoimet ovat täällä Tourin kanssa käsittämättömän kovassa suosiossa ja saa medianäkyvyyttä todella paljon. Eikä Solitairen seuraaminen jääne Vendée Globesta paljoakaan jälkeen. Montpellierissa on tänään kuitenkin tarjolla jotain vielä suurempaa medialle, nimittäin ensimmäinen homoavioliittoon vihkiminen satojen poliisien turvaamina! Hieno juttu! Mutta kaikki lain vastustajat eivät suinkaan vielä ole laskeneet banderollejaan, joten aika jännä nähdä miten hommassa käy ja missä kohtaa homma riistäytyy käsistä. Toivottavasti itse vihkitilaisuus ei kuitenkaan mene pilalle pölvästien takia.

Fiona ei ihan ollut "bien à l'aise", mutta loppuun päästiin...
Isosisko taas hoita homman kotiin rutiinilla.
Iltapäivästä ollaan menossa taas palelemaan ja testaamaan ensimmäistä kertaa yhtä BDX'n julkista uimahallia. Palelemaan siksi, että saunan puuttuminen tekee uimapaikoista todella vilpoisen tuntuisia. Ja onhan siinä vielä muutama muukin erikoisuus, mistä Miia jo kirjoittikin plokissaan: http://blogit.kaksplus.fi/cafe-de-maman/  Suihkussa käydään uimapuku päällä yhteisissä tiloissa, eikä yhtään ihmistä näe alasti missään vaiheessa! Ja jos sauna olisikin, niin sinne on ikärajana jo meille kylpylöistä tuttu 18 vuotta! Jonzacin kylpylään ollaan menossa käyttämään meidän umpeutuvat krupon-liput ensi viikolla, tämä lähinnä tropiikinlämpiminä terveisinä Nummeloille: Kokeillaan miltä sinne tuntuu mennä minillä ja toivotaan saunojen olevan auki ainakin aikuisille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti