keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Koko perheen ploki

Käytiin tuossa viikonloppuna vaimon kanssa vähän keskustelua, siitä kenen ploki tämä oikeen on. Ja vaikka tämän laitoinkin alulle, niin tämä tosiaan on kaikkien perheen aikuisväestöön kuuluvien henkilöiden käytössä ja päivitettävänä. Ja aiheena perheen muutto, mutta toki me näemme Miian kanssa näitä asioita vähän erilaisten silmälasien läpi.

Mulla on tietysti trikolorin väriset kakkulat ja vaimo tulkitsee menoa siniristilasien lävitse. Näistä lähtökohdista uskon meidän yhteisen plokimme saavan vielä lisää maustetta ja mielenkiintoa, kunhan vaan sitä kuuluisaa aikaa rupeaa vaimoltakin löytyvän. No, löytyyhän sitä kunhan ensin hoitaa duunit, joulun, muuton, tavaroiden purun ja asettumisen...

Hieman muuttofaktaa vielä tähän loppuun:

Tavarat rekkaan 27. päivä. Kuutioita käytössä 47 ja kaksi muuttomiestä mukaan. Ottaa tuollaiset 4500 euroa plus alvi ja ihan kotimainen yritys. Kadun sulku ollaan pyydetty pormestarilta ja sitähän varmasti uuttavuotta juhlivat ranskalaiset noudattavat? Rekka nimittäin saapuu 31. päivä illasta Bordeaux'iin ja muutto suoritetaan, siten vasta uudenvuodenpäivänä. Me lennetään kaupunkiin 31. päivä, ja vietämme ensimmäisen yömme hotellissa ennen aamulla alkaa muuttoa. Siinä samassa mulla alkaa tipaton tammikuu.

Ainiin, asettumisagenttimme kirjoitti vielä eilen, että vessassamme oli ollut jokin pikku vuoto, mutta mies jo paikalla korjaamassa... Mutta kuitenkin vuokra-asunto on nyt virallisesti meidän nimissämme ja meillä on siten virallisesti osoite Ranskassa. Ilman osoittehan Ranskassa ei voi mitään tehdäkään, mutta tähänkin seikkaan palataan varmasti vielä myöhemmin. Seuraava iso asia on koulun ja päiväkodin valinta, niistä saamme "listan"  vielä tällä viikolla.

--

Erotuksena Ranskan ja Suomen välillä voidaan helposti nähdä käsiala. Kaikki ranskalaiset kirjoittavat samalla tavalla, samalla fontilla. Suomessa lähes kaikilla on erilainen tapa kirjoittaa käsin. Väitän tunnistavani ranskalaisen kirjoittajan tekstin kielestä huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti