torstai 24. tammikuuta 2013

Koulutielle alle kolmivuotiaana...


Sinne jäi Fiona, joskin tänään vain puoleksi päiväksi. Ei itkua, ei tarrautumista, ei ongelmia: Pusu isille ja muiden mukaan! Mutta kyllä hiukan jännittää vanhempia, notta miten käy. Lähinnähän on mielessä se kuivanapysyminen ja eilen tapahtuikin kotona kertaalleen vahinko. Toivon heidän jatkuvan pissattamissysteeminen toimivan ja tytön viihtyvän. Toki oli vanhemmilla hiukan tyhjä olo, kun kahdestaan lähdettiin hakemaan aamiaisleipää koulun ovien sulkeuduttua takanamme. Mutta nyt on työrauhaa opiskelulle ja omille rojekteille välillä ma-ti ja to-pe. Tytöthän pitää jättää koululle 8h20-8h40 ja sen jälkeen ovet aukeavat vasta 16h30.

Kouluhan sinänsä on aika paljon sanottu, käytännössä Fiona on ikäänkuin päiväkotimaisessa hoidossa. Ja tuonne hänen olisi lain mukaan pitänyt mennä viimeistään ensi syksynä. Luokalla on seitsemän muuta lasta, jotka ovat "etujassa" menossa, joten käytäntö on ihan virallinen ja hyväksytty. 

-n-
 
..:: PÄIVITYS 12h10::..

Puhelimeni soi tunti sitten ja ruudulla luki "Numéro privé". Olin täysin varma, että madame Francois soittelee ja kertoo Fionan olevan märkä ja soveltumaton hoitoon. Ja olinkin oikeassa soittajan suhteen, mutta ei ollu kyse Fionasta, vaan isosiskosta. Hää oli tullut sairaaksi ja piti hakea pois. Ei mitään vakavaa, vähän masu ja pääkkönen kipee.

Siellä odottivat molemmat tytöt rehtorin kansliassa, kun pääsin munamankelilla perille. Fionalla oli mennyt odotetusti, eli vilkas ja iloinen tyttö, joka osallistuu toimintaan. Huomenna sitten varmaan vaan Fionava puoleksi päiväksi hoitoon ja isompi tyttö pysyttelee kotona. Näin se lapsiperheen kouluarki alkoi: Ja odotettavaahan on, että tautikanta on täällä hieman erilainen, jotta saataneen käydä läpi muutamat flunssat sun muut symptoomit ekstraa. 

4 kommenttia:

  1. Huh huh !
    Kyllä tuntuu kostealta silmäkuopassa kun ajattelee niin pienen Fionan maailmaa. Kovaa on koulu, mutta uskon Fionan selviävän kunnialla ja housut kuivana. On selvinnyt pahemmastakin, oli kesällä viikon meillä hoidossa. JV

    VastaaPoista
  2. Joo, selvisi hyvin ja Directrise kertoi kaiken olevan niin kunnossa, että maanantaina mennään koko päivä ja katsotaan sitten tilannetta. Tämä johtaja on siis itse se, joka johtaa sekä koulua, että näiden pienempien joukkuetta. Toki tänään aamulla Fionava jäi sinne huutamaan äitiä, mutta itku loppui kuitenkin kyllä lyhyeen. Eikä vanhemmat muutenkaan voi jäädä lohduttamaan Suomessa saatikka Ranskassa loputtomiin, vaan ero on tehtävä. Vaippoja ei tarvita enää ja tyttö on uskomaton kaikessa vahvuudesaan, ja voidaan puhua sekä fyysisyydestä, että psyykkeestä.

    VastaaPoista
  3. Heipparallaa täältä lumen keskeltä sinne palmujen katveeseen... Nella lähettää Fannille terveisiä, toivottavasti on jo tervehtynyt. Leikkikoululaisilla oli perjantaina urheilupäivä, joka oli hieman vaarassa peruuntua kovan pakkasen takia, mutta n. 10 asteen pakkanen ei sitten estänytkään talviurheilua. Nella valitsi luistelun, kuten mm. Ruut, Saaga, Amelie, Vini, Anna ja Sabina. Hauskaa oli ollut.
    Kiitos postauksista, mielenkiintoista kuulla kuinka 'retkenne' etenee!
    T. Rita Suvanto

    VastaaPoista
  4. Kerrotaan terveiset ja tervehtynyt on. Kiitokset tilannepäivityksestä, koska nuo tiedot ovat arvokkaita Fannille. Lisää noita kiitos.

    -n-

    VastaaPoista