perjantai 18. tammikuuta 2013

Ecole maternelle alkaa maanantaina

Fanni sai paikan ecole maternelleen, mutta ei haluttuun kouluun kuitenkaan. Pettymys osoittautui turhaksi, koska koulu oli varsin sympaattinen ja reilun kilsan päästä kotoa. Maanantaina se sitten alkaa ja tänään käydään koululla vielä vähän lomakkeita täyttämässä ja lisätietoja hakemassa. Fanni puhui reilusti eilen ranskaa rehtorin kanssa ja hän päässee systeemiin sisään samantien. Luokalla on muutama ulkomaalainen tyttökin (ainakin saksalainen), joten ihan omassa genressään hää ei joudu olemaan.

Lounaskorttikin pitää hakea kaupungintalolta. Se pitää ladata rahaa täyteen, koska kouluruoka ei ole ilmaista ja se maksetaan automaatilla joka aamu. Vaihtoehtona on tarjolla lapsen hakeminen kotiin syömään... Suurin osa lapsista syö kuitenkin koululla, joten se on luonnollisin tapa. Saa nähdä mennäänkö vielä CAFfiin hakeen avustuksia, kun niihinkin saatetaan olla oikeutettuja. Mutta virkailija varoitti, että toimistoon kannattaa sitten mennä eväiden ja ajanvietteen kanssa ja ehdottomasti ilman lapsia. Kuulostaa juuri sopivalta paikalta mun hermoille...

Fiona sen sijaan ei saanut paikkaa kouluun tälle keväälle, eikä ainakaan vielä mihinkään päiväkotiin. Tänään käydään vielä vähän virastoja ja yksityisiä kouluja/päiväkoteja läpi ja jatketaan yrittämistä. Pahimmassa tapauksessa meitin pitää palkata joku hoitaja tai ottaa muutamaksi kuukaudeksi au pair, koska paikkakunnan päiväkotitilanne on aika haastava. Kunnan ohjaamille yksityisille tai kunnallisille palveluille paikka voi aueta aikaisintaan seuraavaan "commissioon", joka alkaa huhtikuussa. Mutta vielä on mahdollisuuksia, joten toivotaan parasta. Asia ei kuitenkaan ratkenne vielä tänään, vaan vasta maanantaina, kun SAFfin aukioloaika varsin rajattu... Niin ja SAPEen voi olla Fiona oikeutettu. Ja mä tein eilen hakemuksen ANPEen.

Viikonloppu tulossa ja tänään on kyllä aloitettava säännöllinen juokseminen Ultimate-reenien lisäksi. Tuntuu nimittäin siltä, että kestävyyttä on kyllä ravata kentällä, mutta vanha mies ei enää lähde paikalta samalla tavoin kuin aiemmin: Lähtönopeus on samaa luokkaa kuin purkan irtoaminen Fannin hiuksista... Niin ja mistä ihmeestä mä sen kahvakuulan saan, ku Decatholinissa niitä ei myydä? Ja mikä ihme on kahvakuula ranskaksi?

--

Tavara liikkuu täällä nopeasti kädestä toiseen ja "arvotonkin" tavara tuntuu olevan arvokasta. Mun pyörästä källittiin bilteman kolmen euron lamppu muutama päivä sitten. Meitin kun pitää siirtää pyörät alakerrassa olevan koulun takia aina maanantaisin ja tiistaisin ulos kadulle ja siinä on jollain ollut aikaa ruuvata se irti ja ottaa omaan käyttöön...

:: pikapäivitys ::

Molemmat tytöt samassa ecole maternellessa: Anatole France on koulun nimi ja illalla lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti