perjantai 4. tammikuuta 2013

Kattohuoneiston kuulumisia


Muutama sananen tilanteestamme, tai tilannehan kuulostaa pahalta jo sellaisenaan ja siitä ei siis ole kyse. Olemme hyvissä voinneissa ja melkein vettä pitävä katto on päällämme. Ei vaan olohuoneen kattoikkuna hiukan vuotaa kulmasta kovalla sateella, mutta korjaaja on tulossa. Laatikoista on purkamatta noin 85 prosenttia ja tänään haettiin vielä lisää purettavaa Ikeasta, joskin tavarat jäivät sinne, koska ei bussilla voi tuoda kahta kärryllistä ja kahta lasta. Tulevat huomenna sitten kotiinkuljetuksella. Harmi ettei mukaan voinut ostaa Ikean snapsipulloa muutamalla eurolla tahi 12 rosenttista Ikean klökiä, kun on toi tipaton päällä… 

Kattohuoneistomme on siis varsin sekavassa tilassa vielä, mutta suurimpina haasteina meillä tällä hetkellä jääkaappi ja astianpesukone, tai oikeastaan niiden puute. On tullut vastaan jos jonkinlaista estettä nettimyynnille ja paikanpäältä myyntikin on kaatunut pitkiin toimitusaikoihin. Justiinsa saatiin viimeiset todistukset itsestämme Dartylle ja saatiin toimituspäivä varmennettua ensi tiistaiksi. No, nyt se sitten illan mittaan päivittyi 14. päivään! Eli nyt haetaan kuumeisesti nopeaa jääkaapin toimittajaa. Autoton ei voi ottaa pyöränselkäänkään, eikä Fionan rattaatkaan kestäisi… Fiiukin meni tänään Vantaalla kaupaksi ihan virallisesti, kiitos Hannulle ostamisesta ja Makelle välimiehenä toimimisesta.

Niin ja tytöt hukkasivat Miian kotimaan operaattorin SIM-kortin leikkiessään, joten häneen saa yhteyttä puhelimella numerosta +33 6 25 09 23 10. Netti toimii tällä hetkellä SFR:n wi-fin kautta vain ipadilla, mutta ADSL tulee vasta ensi viikolla, tai tuskin tulee ensi viikolla vielä vaan sitä seuraavalla. Televisio kuitenkin toimii ja ulos voi mennä kevätkuteissa, vaikkakin täkäläiset pukeutuvat toppatakkeihin elohopean kivutessa parhaimmillaan 14 asteeseen. Eli ilmasto on inhimillinen ja palmuja kasvaa viereisessä puistossa (Jardin public), missä käytiin tyttöjen kanssa leikkimässä eilen. 

Näillä eteenpäin ja kunhan tästä asettaudutaan ja ADSL saapuu kattohuoneistoon, niin alan kirjoittaan päivityksiä vähän tiuhempaan. Niin paljon on jo kerrottavaa muun muassa siitä miten muuttomme käynnistyi paikallispoliisin autojensiirto-operaatiolla. Arvatkaa vaan oliko kieltokyltit nostettu sivuun ja autot parkkeerattu rekallemme varatulle paikalle…?

Viikonlopuksi on tavoitteena saada tavarat paikoilleen ja ensi viikolla aloitetaan pyöriminen pyrokratian rattaissa koulun ja päiväkodin suhteen. Bon week-end à tout le monde.

--

Ranskan ja Suomen erot tulevat hyvin ilmi lukoista ja avaimista. Me saatiin agentiltamme käteen 16 kappaletta eri avaimia, joista 6 erilaisia eri tarkoituksiin. Kolsarin taloomme jätimme uusille omistajille yhdet joilla pärjää. Samoin on kerrostaloissa, kun yleensä jätetään se kanahäkkikin ilman lukkoa. Eli Assa Abloyn maahantuojaksi ajattelin ryhtyä seuraavaksi. Paikallinen lukkoliike ei näytä myyvän ko. merkkiä laisinkaan, joten saumaa on.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Miia kun pääsin lukemaan kuulumisianne. Olette mukavan lähellä näin! Ja heti löytyi selitys, miksi Miia ei vastaa tekstiviesteihin ;-) Jotain symbolista simin katoamisessa.

    Täällä on hankittu hiihtomonoja, laskettelumonoja, luistimia jne. kasvaville jaloille - tehdäksemme saman jälleen 11 kk päästä uudelleen. Onneksi kolmas lapsi jo perii lähestulkoon kaiken.

    Paljon terkkuja! JoBay

    VastaaPoista
  2. Ihan kaikkia lankoja en tässä laatikkomeressä pystynyt minäkään pitämään käsissään, mutta onneksi on uusi sim-kortti jo postissa tulossa :) Kiva, kun luet, yritän itsekin ehtiä aktivoitumaan kirjoittamisen saralla. Terkkuja!

    VastaaPoista
  3. Eikö autoillekkin voi soittaa hinauksen, jos on parkkeerattu väärälle paikalle? Meillä on nimittäin aika usein tullut tilanne eteen, että joku jättää autonsa meidän ruutuun. Turhauttavaahan se on. Miten se siellä teidän suunnalla sujuu, onko samat mahdollisuudet?
    https://www.hinausjariantero.fi/hinauspalvelu

    VastaaPoista