tiistai 8. tammikuuta 2013

Paluu tulevaisuuteen

Saatiin jääkaappikin vihdoin kotiin ja käyntiin. Kotiinsaaminen olikin helppoa, kun Dartyn miehet kantoivat ja asensivat paikoilleen. Mutta käynnistäminen ei mennytkään ihan samalta seisomalta. Kävi nimittäin ilmi, että meitin pistorasia oli mallia miekka ja kypärä ja iso kuin pizzalautanen. Ei sopinut adapterit ja muutenkin kaikki muut paitsi pistorasian uusiminen olisi ollut laitonta. No, Ranskassahan asioihin saa vauhtia, kun vaatii tiukasti oikeuksiaan ja liioittelee rutkasti tilannetta.

Marssin suoraan vuokravälitystoimistoon, täällähän ei itse vuokraisäntään olla missään suhteessa, ja vaadin nopeata reagoimista pistorasian vaihtamiseksi lasten terveyden nimissä. Suhtautuminen palautteeseen oli varsin ylimalkaista ja en itsekään odottanut yhteydenottoa ainakaan samana päivänä. Mutta asiaan palattiinkin muutaman kymmenen minuutin kuluttua, kun vielä maustin tilannetta kirjoittamalla englanniksi palautetta heti käynnin jälkeen. Jostain syystä kielen vaihtaminen kannattaa pahoissa tilanteissa, siinä ilmeisesti pääsee jollain tavalla tilanteen päälle, jopa yliotteeseen.

Sähkärikin palasi vielä iltapäivän aikana ja ehdotti tulemista huomenna, mutta ehdotin suoraan tulemaan välittömästi. Tässä kun ollaan jo oltu elintarvikkeiden ulkosäilytyksessä viikon päivät, niin nyt riittää tuoretavarasta tinkiminen ja kaupassa ravaaminen joka ateriaa varten. Suurin syy jääkaapin puuttumiseen oli kyllä toimitusaikojen pituudessa ja hämmentävissä vaatimuksissa nettiostosten suhteen. Ikuna ei mulle ennen ole soiteltu perään, kun olen halunnut ostaa jotain ja tilillä on katetta. Mutta sähkäri siis tuli iltapäivästä ja jääkaappi toimii nyt. Mutta parasta oli se, että vuokravälitystoimistosta tuli viesti, että eivät usko homman olevan jo kunnossa. Veikkasivat muutamaa päivää itsekin...!

--

Tämän kerran vertailuun pääsevät WLAN-verkkojen nimet. Suomessa kaikilla on omat nimet tukiasemissa, yleensä joku oma nimi tyyliin "venio" tai "marys_network"... Täällä taas käytännössä kaikki tukarit alkavat seuraavin sanoin: Bbox..., Free..., Neuf..., Orange... ja mitään muita ei sitten olekaan. Tämä seikka johtuu operaattoreiden vahvasta asemasta toimittaa telkkari, netti ja puhelin samassa paketissa. Mutta kilpailua on aidosti, samoin kuin ruokakauppojen suhteen... Mutta palataan siihen joskus toiste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti